Volledig scherm
Ondernemersechtpaar Ad en Hannah Krijger runt nu tien maanden met succes de dorpssupermarkt in Waarde. © Johan van der Heijden

Supermarkt Van Waerde heeft sociale functie in Waarde

WAARDE - Ondernemersechtpaar Ad en Hannah Krijger runt nu tien maanden met succes de dorpssupermarkt in Waarde.


Hannah Krijger, mede-eigenaar van supermarkt Lekker Makkelijk Van Waerde zit samen met haar zoontje Pavel achter de kassa. Zij scant boodschappen, hij slaat met een ballon op de kassaband. De klant lacht en feliciteert Pavel: hij is deze week vier jaar geworden.

Gezellig en informeel

De sfeer in de supermarkt in dorpscentrum de Meerwaarde in Waarde is gezellig en informeel. Het echtpaar Ad en Hannah Krijger blies de dorpssupermarkt in augustus 2015 nieuw leven in. De vorige eigenaar stopte er na een jaar mee: de omzet viel tegen.
Ad: „Wij vonden het belangrijk dat er een supermarkt is in Waarde. En dat vindt iedereen, bleek uit de enquête die we voor de overname hielden. Vandaar ook deze naam: Van Waerde. Een supermarkt is een waarde voor Waarde en de winkel is van iedereen in Waarde.”

De winkel heeft een duidelijke sociale functie, vertelt Ad. „Klanten die iets leuks of verdrietigs meemaken, komen dat vaak vertellen. Bij bijvoorbeeld de Aldi zeg je niet tegen de caissière dat je net naar het ziekenhuis bent geweest en een moeilijke uitslag kreeg. Hier kan dat wel.”

Lees meer in de PZC van zaterdag, editie Bevelanden.