Volledig scherm
Subsidie voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan nog gewoon aangevraagd worden op Noord-Beveland. Het lege potje daarvoor wordt aangevuld. © Ton van Vliet

Subsidiepot duurzaam verbouwen Noord-Beveland op, nieuwe aanvragen blijven welkom

WISSENKERKE - Het is misschien even schrikken voor inwoners van Noord-Beveland die subsidie willen voor een duurzame verbouwing. Het potje daarvoor is namelijk helemaal leeg. Toch kunnen ze gewoon aanvragen blijven indienen, want aanvulling is onderweg.

De 45.000 euro die jaarlijks klaar staat voor verduurzaming van bestaande huizen op Noord-Beveland is op. In 2018 zijn er al 91 aanvragen uitgekeerd voor bijvoorbeeld muur- of dakisolatie, zonnepanelen of nieuw glas. Daarbij is in totaal een bedrag van 46.712 euro uitgekeerd. Zelfs als je niet goed kunt rekenen, is het duidelijk dat de 45.000 euro daardoor op is.

Quote

Verduurza­ming is goed voor het milieu en ook nog eens goed voor het wooncom­fort

Wethouder Adrie van der Maas

,,Daarom vraag ik aan de raad nog eens 20.000 euro extra voor dit jaar", zegt wethouder Adrie van der Maas. Hij wil vooruitlopend op de besluitvorming om de subsidieverstrekking gewoon door laten lopen. De wethouder is namelijk blij met de vele aanvragen. ,,Blijkbaar zit het al aardig tussen de oren van de inwoners. Dat is, los van de financiële kant, een veel betere kant. Verduurzaming is goed voor het milieu en ook nog eens goed voor het wooncomfort."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement