Straten blank in Zeeland door stortbui, water komt omhoog in wc's

VIDEOYERSEKE - Een flinke stortbui zorgde vanmiddag voor problemen in de straten van Goes, Yerseke en Kapelle. De riolering had moeite om de hevige regenval te verwerken. De straten stonden een uur lang blank en het water kwam omhoog in wc's en wasbakken. 

De stortbui begon kort voor 16.00 uur en zorgde ervoor dat lager gelegen straten onderliepen. In Yerseke stond het water vooral hoog in de oudere straten rondom het dorpscentrum zoals de Bernardstraat, Beatrixstraat, Breeweg, Kerkhoekstraat en Langeville (zie video bovenin). In Kapelle stond veel water op het Jufferswegje en de Biezelingsestraat. En ook in Goes was het raak. Daar was onder meer wateroverlast op de Kloetingseweg en in de Buys Ballotstraat. Op de Brederodestraat in Kloetinge stond de straat ook blank.

De brandweer heeft de Breeweg In Yerseke enige tijd afgezet en opende vervolgens enkele rioolputten, zodat het water makkelijker weg kon. Het water kwam ook in de wc's omhoog, met stankoverlast tot gevolg. 

Na zo’n drie kwartier was het merendeel van het water in de riolen verdwenen. Zover bekend zijn er geen huizen waar het water is binnengekomen. Veel kinderen konden na het noodweer niet wachten om de straat op te gaan. Op verschillende plekken renden en fietsten kinderen door het enkeldiepe water.

Yerseke kampt al jaren met wateroverlast bij forse regenbuien. In 2016 kwam het water bij 50-100 huizen binnen. De gemeente Reimerswaal nam in 2017 maatregelen en legde onder meer een extra riolering en goten aan. Op verschillende plekken zijn ook waterbergingen aangelegd. Die maatregelen lijken nu vruchten af te werpen. 

Volledig scherm
Een man staat met een lege tank aan de Biezelingestraat in Kapelle en besluit dan maar op blote voeten te gaan. © Maria Verkooyen
Volledig scherm
Yerseke © Joeri Wisse
Volledig scherm
Biezelingestraat in Kapelle © Maria Verkooyen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement