Volledig scherm
De locomotief uit Rotterdam. © Geert Maes

Stoomtrein Goes-Borsele haalt bijzondere locomotieven naar Goes

GOES - De Stroomtrein Goes-Borsele (SGB) haalt dit jaar stoomlocomotieven van zusterorganisaties uit Haaksbergen, Maldegem en Rotterdam naar Zeeland voor het evenement Sporen naar het Verleden. 

Met name de locomotief uit Rotterdam is indrukwekkend. Met een gewicht van 107 ton is hij meer dan twee keer zo zwaar als de andere deelnemende locs. Deze van oorsprong Duitse machine komt op eigen kracht over het spoor naar Goes. De andere twee komen op diepladers. Alle drie de locomotieven komen in actie op de museumspoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke.

Het evenement vindt plaats van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 mei. Meer informatie, waaronder de dienstregeling, is te vinden op www.destoomtrein.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.