Volledig scherm
© Thinkstock

Stichting Stedenband Goes-Panevežys trekt de stekker eruit

GOES - De Stichting Stedenband Goes-Panevežys houdt na ruim 22 jaar op te bestaan. Dat heeft het bestuur unaniem besloten.

De activiteiten worden per 1 januari beëindigd en in het eerste kwartaal van 2017 wordt de stichting ontbonden. Het besluit is genomen als gevolg van het ontstaan van twee belangrijke vacatures, de leeftijd van de huidige bestuursleden en de verbeterde situatie in Litouwen. De stedenband zelf zal blijven bestaan. "Alle contacten tussen organisaties, groepen en individuele personen van beide steden kunnen en zullen naar onze verwachting gewoon voortgaan en verder uitgroeien", aldus het bestuur.

Sinds de oprichting van de stichting in 1994 heeft het bestuur in wisselende samenstelling invulling gegeven aan de destijds geformuleerde doelstelling: het leveren van een bijdrage tot verrijking op sociaal, cultureel, educatief, geestelijk en economisch gebied ten behoeve van de bevolking van Goes en Panevežys. De afgelopen decennia zijn talloze contacten en uitwisselingen ontstaan op het gebied van cultuur, (volks)kunst, sport, onderwijs, gezondheidszorg en fruitteelt (schooltuin). Op individueel niveau zijn duurzame vriendschappen ontstaan en gebleven. Het enige wat volgens de stichting enigszins is achtergebleven, is de belangstelling van het bedrijfsleven, ondanks diverse pogingen van het bestuur en de gemeente Goes.