Stichting Jayden haalt recordbedrag op in 2016

Stichting Jayden, die geld inzamelt voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker, heeft in 2016 een recordbedrag binnengehaald. In totaal zamelde de stichting 194.335 euro in. Daarvan gaat 146.250 euro naar Villa Joep, dat landelijk de onderzoeken naar neuroblastoom kinderkanker coördineert en financiert. De rest van het geld wordt volgens de stichting gereserveerd voor afspraken die al zijn gemaakt.

De Zeeuwse band Racoon, ambassadeur van stichting Jayden, was in 2016 grootverdiener. Met het concert Racoon and Friends op de Goese Grote Markt in mei en hun collectebussen tijdens andere concerten haalden de Goesenaren 83.200 euro op.

Ook in 2017 gaat het gevecht van Stichting Jayden tegen neuroblastoom kinderkanker door. Er staan drie sportieve evenementen op het programma. Op de vrijdag na Hemelvaarstdag vindt voor de achtste keer de spinningmarathon plaats op de Grote Markt in Goes. Op 2 september staat de Zeeuwse Obstaclerun op de agenda en op 27 oktober vindt de vierde editie plaats van de Goese Nightrun.

De inschrijvingen voor alle evenementen zijn open sinds 5 januari. Het inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar het onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.