Volledig scherm
Troubadour Theo van Teijlingen. © Marcelle Davidse

Stichting De Figurant viert 20-jarig bestaan met benefietconcert in theater De Mythe in Goes

GOES - Toen de Goese troubadour Theo van Teijlingen 20 jaar geleden zijn eerste cd Morgenland uitbracht, besloot hij de opbrengst aan een goed doel te schenken. Het was het begin van stichting De Figurant. Het 20-jarig bestaan daarvan wordt vrijdag gevierd met een benefietconcert.

Al die jaren runt Van Teijlingen de stichting met slechts twee vrienden: Cor de Rijke en Gerrit Dieleman. Door mee te werken aan onder meer (huiskamer)concerten, kerkdiensten en benefietconcerten en daar cd's en boekjes te verkopen genereert de stichting inkomsten die bestemd zijn voor verschillende goede doelen. Het meeste geld is in de loop der jaren gedoneerd aan Amecet, een kinderopvangproject in Oeganda, waaraan Els van Teijlingen (de zus van Theo) verbonden is. Er worden kinderen opgevangen die veelal zijn besmet met het HIV-virus. In 2011 kon de Zeeuwse stichting, die een evangelisch karakter heeft,  bovendien een polikliniek schenken aan het lokale ziekenhuis.

In de afgelopen 20 jaar heeft Theo van Teijlingen meegewerkt aan minimaal 800 voorstellingen. Zijn eerste cd Morgenland is inmiddels meer dan drieduizend keer verkocht. ,,En dat terwijl iemand destijds zei dat ik tevreden mocht zijn als ik er 300 zou slijten.’’ Nadien heeft de troubadour nog vier cd's en een aantal boekjes met teksten en verhalen uitgebracht.

Aan het benefietconcert ‘Goes geeft thuis’, dat vrijdag plaatsvindt in theater De Mythe in Goes, verlenen onder meer gospelkoor Nova Medodica, kleinkunstenaar Bert Kreeft en singer-songwriter Borgaard hun medewerking. Uiteraard bestijgt ook Theo van Teijlingen zelf het podium. Zus Els is ook van de partij. Voorafgaand aan het concert is er een meet&greet met haar in gebouw De Basis van de Rafael-kerkgemeenschap in Goes.

Kaarten voor het benefietconcert kosten 10 euro en kunnen worden besteld via de website van het theater.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement