Volledig scherm
Wie voor het eerst een huis koopt, kan in Goes een starterslening krijgen. © ANP XTRA

Starterslening blijft razend populair in Goes

GOES - De starterslening blijft onverminderd populair in Goes. Dit jaar zijn er alweer ruim twintig verstrekt. Daardoor is het potje leeg.

,,Maar we vinden het belangrijk om starters een duwtje in de rug te kunnen blijven geven’’, zegt wethouder Derk Alssema. ,,Het is een succesvol instrument. Daarom vullen we het potje weer aan met 850.000 euro.’’ De starterslening is een extra lening die beginners op de woningmarkt via de gemeente kunnen krijgen bovenop de maximale hypotheek die ze bij de bank kunnen krijgen. De starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij.

Het college heeft verder besloten om de zogeheten ‘blijverslening’ als zodanig af te schaffen. De lening was bedoeld voor aanpassingen in het huis om zo langer thuis te kunnen blijven wonen. Maar er is nooit een aanvraag ingediend. ,,Ook  in andere gemeenten zien ze dat beeld’’, weet Alssema. In Goes wordt hij nu samengevoegd met de ‘duurzaamheidslening’, bedoeld voor de verduurzaming van huizen als de aanleg van zonnepanelen.