Volledig scherm
Basisschool De Tweemaster is één van de scholen waar de spreekuren binnenkort plaatsvinden. © Marcelle Davidse

Spreekuur voor ouders met opvoedvragen op scholen in de Goese Polder

GOES - Ouders uit de Goese Polder die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen kunnen binnenkort terecht tijdens spreekuren die op alle basisscholen in de wijk worden gehouden.

Volgens wethouder Derk Alssema steekt de gemeente voor dit schooljaar 28.000 euro in deze voorziening. ,,We doen dat omdat we van de scholen en kinderopvangorganisatie Kibeo signalen kregen dat er bij ouders veel opvoedvragen zijn.’’ De spreekuren worden afwisselend bemand voor medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin, welzijnsorganisatie SMWO (maatschappelijk werk) en de GGD (de jeugdverpleegkundige). Ouders kunnen er na schooltijd binnenstappen zonder een afspraak te maken. Ook leerkrachten kunnen er overigens terecht. Met de spreekuren hoopt de gemeente te voorkomen dat kinderen in de zorg terechtkomen.

Het gaat vooralsnog om een proef. In mei vindt een evaluatie plaats. Bij succes wordt het project waarschijnlijk voortgezet, wellicht ook in andere wijken van Goes. Kinderen uit de groepen 6 en 7 van scholen in de Goese Polder krijgen vanaf nu ook weerbaarheidstraining aangeboden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement