Volledig scherm
Impressie van de toekomstige situatie aan de Patijnweg. © Gemeente Goes

Spoorwegovergang bij de Buys Ballotstraat in Goes gaat vrijdag dicht

GOES - Goes staat aan de vooravond van drie maanden verkeershinder. Maandag zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de grote reconstructie van de kruising Patijnweg/Buys Ballotstraat. Komende vrijdagavond gaat de spoorwegovergang dicht, waarna het echte werk begint. 

Met de herinrichting van de kruising hoopt de gemeente de doorstroming en de veiligheid voor met name fietsers te verbeteren. Het verkeer van oost naar west en vice versa kan gebruik blijven maken de kruising tijdens de werkzaamheden, al zal er wel sprake zijn van hinder. Automobilisten die normaal door de Buys Ballotstraat van noord naar zuid of andersom gaan, moeten een andere route nemen.

Sluipen

Om te voorkomen dat ze massaal gaan sluipen door de Oostmolenweg worden daar extra verkeersdrempels geplaatst en komt er een verbod voor vrachtwagens. Logischerwijs zal het bij de overgang aan de Van Hertumweg een stuk drukker worden. De gemeente zegt het in de gaten te houden en maatregelen te nemen als de overlast te groot wordt. Omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen elke dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur terecht in de bouwkeet aan de Wilhelminastraat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement