Volledig scherm
Hakenkruis op de muur © Melita Lanting

Spoor van vernielingen door Baarland: hakenkruis op muur en auto's onder verf

BAARLAND - Een hakenkruis op een muur, auto's onder de verf, de straat bespoten met fluorescerende verf en overal dingen vast- en dichtgeplakt met tape. Een groep jongeren trok dinsdagavond rond 23.00 uur een spoor van vernielingen en overlast door Baarland. De politie is een onderzoek gestart.  

De meldingen komen uit de Slotstraat, Zuidhoekstraat, Zuidelijke Achterweg, prinses Wilheminastraat en Torenstraat. Op een muur aan de Zuidelijke Achterweg is een (overigens fout getekend) hakenkruis op een muur gespoten. 

De eigenaresse van het huis gaat uit van een kwajongensstreek, maar wel een die zeer vervelend is omdat de verf moeilijk te verwijderen is. In de nabijgelegen Zuidhoekstraat zijn teksten op een auto gespoten en ook een auto in de Slotstraat zit onder de verf en in de Torenstraat zijn teksten op de weg aangebracht. 

Daarnaast is bij mensen aangebeld. 'Idioot lang', volgens de meldingen bij de politie, en is ook geprobeerd bellen vast te plakken met tape. Ook deurklinken zijn aan elkaar geplakt, deuren dichtgetaped en afvalcontainers dichtgeplakt.  

Inmiddels hebben vier mensen aangifte gedaan en is bij de politie één melding binnengekomen. De politie is naar aanleiding hiervan gelijk een buurtonderzoek gestart. Of het gaat om jongeren uit het dorp of de omgeving is niet te zeggen. Duidelijk is wel dat de groep niet afkomstig is van de naburige camping. 

Volgens de politie verblijven daar op dit moment alleen gezinnen met jonge kinderen en geen jongeren die dit zouden kunnen doen. Mensen die iets gezien hebben of een melding willen doen kunnen contact opnemen met de politie Zeeland of wijkagent Ad Karelse.