Volledig scherm
In een tent op de Grote Markt in Goes trapten meer dan honderd spinners zondagmiddag een hoop geld bij elkaar voor onderzoek naar kinderkanker. © Johan Van Der Heijden

Spinnen voor KiKa levert 30.000 euro op in Goes

GOES - De spinningmarathon voor KiKa op de Grote Markt in Goes heeft vandaag bijna 30.000 euro  opgebracht. ,,En er komt nog iets bij 

,,We hebben € 29.433,92 opgehaald vandaag", laat organisatrice Roxanne Machielse zondagavond laat weten. ,,En er komt nog een bijdrage van een sportschool aan. Ik ben erg trots op wat we bereikt hebben."

De Grote Markt in Goes stond vanaf 14.00 uur helemaal in het teken van de strijd tegen kinderkanker. In een grote tent op het plein werd drie uur lang gespind om geld in te zamelen voor onderzoek. Rondom de tent werd op andere manieren ook nog geld ingezameld. Aan het einde van de middag was er een grote barbecue. Van elke inschrijving ging ook vijf euro naar het goede doel.

Ambitieus

Roxanne Machielse organiseerde dit jaar voor het eerst de actie voor KiKa. Zij stelde daarbij een ambitieus doel: 20.000 euro ophalen met deze actie voor het goede doel. Ze mag dus tevreden zijn. Dat is ruimschoots gelukt. 

Tot vorig jaar hield Stichting Jayden jaarlijks een grote spinningmarathon in Goes. Die organisatie organiseerde het evenement in 2017 voor het laatst . Machielse is in dat gat gesprongen en heeft er als goed doel 'haar eigen' KiKa aan gekoppeld.

Volledig scherm
Voor de spinners wordt goed gezorgd. Voor alle deelnemers is er een natje en een droogje. © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement