Volledig scherm
© Thinkstock

Spectaculaire aanhouding in Goes: man gooit fiets voor vluchtende straatrover

GOES - Een verdachte van een straatroof in Goes is maandag op spectaculaire wijze aangehouden nadat een fietser zijn rijwiel voor de man gooide. Die viel en kon snel daarna worden aangehouden.

De straatroof vond rond 15.30 uur plaats in de Kamperfoeliestraat. Het slachtoffer (34) uit Goes werd plotseling van een tas beroofd. Hij kende de dader en alarmeerde de politie. Er werd onmiddellijk een signalement verspreid, waarna enkele politie-eenheden naar hem op zoek gingen. Ook werd een Burgernetbericht verspreid.

In de Tulpstraat zag een agent een fietser rijden: ,,Dit was de man waar we naar op zoek waren. Ik kon met de politieauto niet verder rijden, omdat het tweede deel van de Tulpstraat door paaltjes is afgesloten. De man kwam niet verder en sloeg linksaf richting de Leliestraat en scheurde weg. Ik zette het op een lopen en zag van de andere kant iemand aan komen fietsen. Ik riep: ‘Houd hem tegen, houd hem tegen’. Deze behulpzame fietser bedacht zich geen moment en gooide zijn fiets voor de vluchtende man. Hij viel, maar rende gelijk verder. Op de kruising van de Leliestraat met de Vogelzangsweg gaf hij zich over, waarna ik hem kon aanhouden.”

De man (31), zonder vaste woon- of verblijfplaats werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. De politie is nog op zoek naar de buit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement