Volledig scherm
Mo (9) Bliek en haar moeder Kim doen goeie zaken op de Koningsfair in Kamperland. © Elodie Kint

Sparen voor een iPad op de Koningsfair

KAMPERLAND - Spijkerpoepen, blikgooien, sjoelen en zaklopen. Niets ontbrak tijdens de Oud-Hollandse spellen in Kamperland. Helemaal in het thema van de Koningsdagviering: 'geschiedenis'. 

Kristie de Visser (4) was één van de fanatiekelingen. Als we het meisje in de oranje jurk met vlaggetjes op haar wangen mogen geloven, heeft het aan haar behendigheid niet gelegen. ,,Ik ben best goed in zaklopen", zegt ze. ,,Ik kwam als eerste aan de overkant en ben niet omver gevallen."

Door de regen komt de Koningsfair wat later op gang. De meeste bezoekers zijn even in dorpshuis Casembroot gaan schuilen en hebben het zo gezellig dat ze niet in de gaten hebben dat het langzaamaan weer droog wordt buiten. 

De 9-jarige Mo Bliek trekt zich daar niets van aan. Ze doet prima zaken in haar overdekte kraam. Al haar oude speelgoed en spullen die ze niet meer gebruikt staan overzichtelijk uitgestald in dozen die op prijs zijn gesorteerd. Ze hoopt zeker vijftig euro op te halen. ,,Ik ben aan het sparen voor een iPad", vertelt ze. ,,Ik heb mijn slaapkamer, de speelkamer en zolder helemaal opgeruimd om te kijken wat er weg kan. Boeken, spellen, knuffels... Van alles eigenlijk. En ik heb al best veel verkocht!"