Volledig scherm
Onthulling social sofa in Hansweert door wethouder Hans de Kunder en zes kinderen. © Mechteld Jansen

Social sofa is cadeau voor heel Hansweert

HANSWEERT - Een beetje koud aan het achterwerk is het wel, maar verder zijn de Hansweertenaren best tevreden over hun gloednieuwe 'social sofa' Het gemozaïekte bankje - de zesde van Zeeland - werd vrijdagochtend op het dorpsplein onthuld door wethouder Hans de Kunder en zes kinderen uit Hansweert.

Zij hadden dit voorjaar de winnende tekeningen gemaakt bij een wedstrijd die was uitgezet op de basisscholen De Schuttevaer en De Eendracht. De tekening van de elfjarige Stan Vermeulen is op de armleuning terechtgekomen. "Het is het logo van Hansweert. Ik heb het opgezocht op internet en nagetekend", zegt hij trots.

Ook de tekening van Anouk van Bussel (6) werd door de jury uitgekozen. "Een vuurtoren, die zag ik een keer op de dijk." Het bedrijf dat de tekeningen heeft verwerkt in mozaïeksteentjes, heeft het goed gedaan, zegt Anouk. "Het lijkt goed op mijn tekening!"

Het bankje is een cadeau van de gemeente Reimerswaal vanwege het 150-jarig bestaan van het Kanaal door Zuid-Beveland. Dit jubileum wordt deze maand uitbundig gevierd. Na de onthulling zongen de kinderen het lied 'Hans de Weert', dat in 1966 ook al door de jeugd werd gezongen vanwege het 100-jarig jubileum van het Kanaal.

Wethouder Hans de Kunder pakt samen met de zes kinderen die een winnend ontwerp hadden gemaakt de social sofa uit.