Volledig scherm
De voormalige pastorie en koorschool. © PZC

Slot Oostende mag oude pastorie verbouwen ondanks kritiek Rijksdienst

GOES - Ondanks een paar kritiekpunten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed mag Slot Oostende van de gemeente de voormalige pastorie aan de Singelstraat ombouwen tot een feestlocatie met hotelkamers.

Het pand, ook bekend als de voormalige koorschool, wordt door de gemeente aan Slot Oostende verkocht. Volgens wethouder Derk Alssema is er overleg geweest met de Rijksdienst en de gemeentelijke monumentencommissie. 

Op twee punten is geen overeenstemming bereikt. Zo heeft de Rijksdienst kritiek op het verwijderen van de keuken aan de achterzijde van het gebouw (nodig voor de aanbouw van een serre) en het maken van een grotere doorgang tussen de gang en de toekomstige feestzaal.

Het college heeft desondanks besloten om, in afwijking van het advies, een vergunning te verstrekken. ,,In z'n algemeenheid zien we dat er met veel respect voor het monument wordt gehandeld'', legt Alssema uit.

Door de verkoop van het pand moeten de huidige huurders Pi-Spello en spiritueel centrum 't Westlicht verhuizen naar andere locaties. Die hebben ze inmiddels gevonden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement