Behalve allerlei coronamaatregelen, kreeg Sinterklaas bij zijn aankomst in Hansweert ook nog een straffe wind voor de kiezen. Dankzij filmopnames is de intocht toch nog door honderden kinderen bijgewoond.
Volledig scherm
PREMIUM
Behalve allerlei coronamaatregelen, kreeg Sinterklaas bij zijn aankomst in Hansweert ook nog een straffe wind voor de kiezen. Dankzij filmopnames is de intocht toch nog door honderden kinderen bijgewoond. © Johan van der Heijden

Sinterklaas meert in het diepste geheim tóch nog aan in Hansweert

HANSWEERT -  Pakjesavond vieren zonder dat de goedheiligman met de boot in Hansweert is aangekomen? Ondenkbaar, vinden ze bij Scheldegalm. In het diepste geheim regelden ze dat Sinterklaas tóch met zes pieten kon aanmeren in de Voorhaven. ,,Normaal staan hier zeshonderd kinderen, nu moeten we met twintig muzikanten doen”, zegt Ivo Krijnsen van de muziekvereniging.

 1. Goesenaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor incest

  Goesenaar veroor­deeld tot vijf jaar cel voor incest

  MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 54-jarige Goesenaar M. L. een gevangenisstraf van vijf jaar plus een contactverbod van eveneens vijf jaar opgelegd. Daarnaast moet hij zijn slachtoffers in totaal 20.130 euro betalen. Mocht L. het contactverbod overtreden, dan wacht hem per overtreding een celstraf van twee weken, met een maximum van zes maanden. Het Openbaar Ministerie had eveneens vijf jaar cel plus een contactverbod geëist.
 1. Eindelijk weer markt in Veere
  Play

  Eindelijk weer markt in Veere

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af