Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Sinterklaas logeert in De Stenge

HEINKENSZAND - Geen grote intocht van Sinterklaas dit jaar in Heinkenszand, maar de kinderen hoeven de sint en de roetveegpieten niet te missen. Want de Sint logeert in De Stenge. 

 1. Dankzij Nico, Jarno, Maurice, Jan en Walter spuwen straks chique stalen leeuwen Kruiningse vijver schoon
  PREMIUM

  Dankzij Nico, Jarno, Maurice, Jan en Walter spuwen straks chique stalen leeuwen Kruiningse vijver schoon

  KRUININGEN - De Kruiningse woonwijk Zandweg doet straks niet onder voor een paleistuin. In de vijver bij de entree van de nieuwbouwwijk komen eind dit jaar twee stalen leeuwen die water naar elkaar spuwen. Dit idee van Calvijn College-leerlingen Nico, Jarno, Maurice, Jan en Walter is namelijk door de gemeente Reimerswaal vrijdag uitgekozen als beste ontwerp om het water in beweging te houden en zo algengroei tegen te gaan.
 2. Reimerswaal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  Reimers­waal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  YERSEKE - Het terrein van camping Zon en Zee in Yerseke leent zich prima voor de vestiging van bedrijven die een link hebben met de haven en de visserij. Dat vindt het Reimerswaalse college van B&W. Als de gemeenteraad achter de plannen staat, wil het college de camping uitkopen en samenvoegen met het aangrenzende bedrijventerrein. Voor de verblijfsrecreatie, die van B&W niet verloren mag gaan, moet een andere plek gezocht worden.