Volledig scherm
Steunpunt gemeentewerken Yerseke. © Joeri Wisse

Sinke: ook wij zijn nu de pineut van de gestegen bouwkosten

YERSEKE - Een flinke tegenvaller voor de gemeente Reimerswaal. De bouw van  nieuwe werkplaatsen voor gemeentewerken in Yerseke en Krabbendijke valt 278.000 euro duurder uit dan begroot.

 ,,Wij zijn de pineut van de gestegen bouwkosten en voelen nu wat bedrijven en particulieren bouwplannen hebben ook ervaren", zegt wethouder Jaap Sinke.

Uitstel of nog verdere versobering  van de steunpunten is volgens Sinke geen optie. ,,De huidige werkplaatsen zijn stokoud en tot op de draad versleten."  Bouwbedrijf Schrijver uit 's-Gravenpolder kwam met de laagste offerte en mag voor iets meer dan acht ton beide steunpunten bouwen. Inclusief herinrichting van het buitenterrein en aanschaf van nieuwe inventaris komt het kostenplaatje op één miljoen euro uit.

Ook het steunpunt Rilland is aan vervanging toe. Dit wordt samen met de nieuwbouw van de brandweerkazerne aanbesteed. De tegenvallende kosten voor Yerseke en Krabbendijke hebben volgens Sinke niet geleid tot het opnieuw denken over samenvoegen van de in totaal vier gemeentewerkplaatsen.  ,,De raad heeft al besloten dat de steunpunten moeten worden vervangen door nieuwbouw."

De gemeenteraad moet zich in april nog wel uitspreken over de uitgave van de 278.000 euro die nog niet in de boeken staat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement