Simon & Garfunkel zorgen voor volle zaal in Heinkenszand

VideoHEINKENSZAND - De Simon & Garfunkel Revival Band speelde zaterdag in De Stenge in Heinkenszand. De golden oldies uit de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw trokken veel, vooral grijzende en kalende, liefhebbers. Maar hier en daar zit er ook een jonge uitzondering in de uitverkochte zaal.

,,Het is niet helemaal mijn generatie, maar ik ken wel een aantal nummers", vertelt Annemerel Mol tijdens de pauze van de Simon & Garfunkel Revival band. De 24-jarige woont in Wageningen en zit nu op de voorste rij in De Stenge. ,,Maar ik ben in Heinkenszand opgegroeid en mijn moeder woont hier nog. Ik ben nu samen met haar en mijn vriend komen lopen."

Mrs. Robinson

Volledig scherm
De Simon and Garfunkel Revivalband © Johan Van Der Heijden

Vanaf de eerste rij hoort en ziet Annemerel de Duitse imitators, naar Zeeland gehaald door Stichting Theaters aan Zee, vele Simon & Garfunkel-klassiekers spelen. En verhip, bij enkele nummers komen ze echt heel dicht bij het origineel. ,,Ik ken niet zoveel nummers als mijn moeder, maar ik hoop dat ze Mrs. Robinson en The Sound of Silence ook nog spelen", aldus Annemerel.

Direct na de pauze krijgt de Wageningse haar zin. Mrs. Robinson wordt als eerste nummer ingezet en dat is ook gelijk één van de beste 'imitaties' van de avond. Via een uitstapje naar het solowerk van Paul Simon (Graceland en Call me Al) gaat de avond met de andere favoriet van Annemerel richting het einde. Bij de samenzang in The Sound of Silence komen de Duitsers het dichtst in de buurt van het origineel. 

Klappen en dansen

De geboren Heinkenszandse kan tegen het einde haar handen en voeten niet meer stil houden. Op de tonen van de toegiften Bridge over Troubled Water en een extra stukje Cecilia staat zij, net als veel anderen, klappend en dansend voor haar stoel.

,,Het is wel heel leuk dat ze zulke dingen nu doen in De Stenge", vindt Annemerel. ,,Zelf heb ik hier nog op het podium schoolvoorstellingen gedaan. Ik heb kaartjes gekregen van mijn buurman uit Wageningen. Die haalt dit soort hoge kwaliteit coverbands naar Nederland. Dan is het toch hartstikke leuk dat ik daar in mijn geboortedorp bij kan zijn."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement