De politie heeft zondagmiddag twee winkeldieven aangehouden die voor bijna 300 euro aan gestolen sigaretten bij zich hadden.
Volledig scherm
De politie heeft zondagmiddag twee winkeldieven aangehouden die voor bijna 300 euro aan gestolen sigaretten bij zich hadden. © Thinkstock

Sigarettendieven gepakt dankzij kordate klant

KAPELLE - Door kordaat optreden van een getuige kon de politie zondagmiddag twee Roosendaalse sigarettendieven aanhouden. Het duo had eerder die middag bij de Aldi supermarkt aan de Hoofdstraat in Kapelle voor bijna 300 euro buitgemaakt. 

De caissière zag niet hoe de heren hun zakken vulden met pakjes sigaretten. Een getuige die in de rij voor de kassa stond, zag dit wel gebeuren. Merkte zelfs op dat er een pakje sigaretten uit een van de zakken viel. De getuige maakte foto's van de sigarettendieven en reed vervolgens met zijn auto achter het duo aan. Ondertussen belde hij de politie en gaf het kenteken van het voertuig door. 

Meerdere pakjes

De melding kwam rond 13.35 uur bij de politie binnen. De dieven reden op dat moment richting Goes. Onderweg merkten ze dat ze achtervolgd werden en verhoogden hun snelheid. Ter hoogte van de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes wist een surveillance-eenheid van de politie de bewuste auto te onderscheppen en tot stoppen te dwingen. 

De politie trof in de auto meerdere pakjes sigaretten aan. De twee heren, 43 en 45 jaar oud, zijn aangehouden. Vermoedelijk waren ze van plan nog een diefstal te plegen. Op de telefoon van één van de verdachten stond de navigatie ingesteld een andere supermarkt van dezelfde keten in Goes.