Audrey Martens serveert een truckersmaaltijd. Chauffeur Mathijs Karremans pakt het straks van de treeplank.
Volledig scherm
Audrey Martens serveert een truckersmaaltijd. Chauffeur Mathijs Karremans pakt het straks van de treeplank. © Johan Van Der Heijden

Shell Rilland serveert warme maaltijd voor truckers op de treeplank; Wendy's in Zierikzee opent loket

RILLAND/ZIERIKZEE - Hoe zorg je dat overuren draaiende vrachtwagenchauffeurs deze dagen toch een voedzame warme hap kunnen nuttigen? Wim en Liduin van Gorsel van Shell-station in Rilland hebben de oplossing: de maaltijden worden daar uitgeserveerd op de treeplank. En in Zierikzee wordt binnenkort een afhaalloket voor truckers geopend.

Het tankstation aan de Valckenisseweg in Rilland ligt dichtbij de snelweg en is daarom een geliefde stop voor vrachtwagenchauffeurs. Dagelijks dineren er zo’n tien tot dertig truckers. Gezellig samen eten is er al een paar weken niet meer bij. De winkel is nog wel open, maar het zitgedeelte is dicht. ,,Chauffeurs kunnen het eten ophalen, maar er mag maar één iemand tegelijk naar binnen. Daarom leveren we de maaltijden ook af bij de vrachtwagen”, vertelt Van Gorsel.

Eten wat de pot schaft

Zijn vrouw Liduin is de kok. ,,Het is eten wat de pot schaft, vandaag is de keuze tussen macaroni en een kippenpoot met aardappelen en groente.” Chauffeurs geven de bestelling en hun kenteken telefonisch door en maken het bedrag over. Vervolgens hoeven ze alleen maar te parkeren en te wachten tot de maaltijd op de treeplank wordt gezet. De truckers hoeven vervolgens alleen maar het portier te openen om de hun avondeten van het opstapje af te halen.

Archieffoto van vrachtwagenchauffeurs aan de warme hap bij Wendy's De Zeelandbrug. Het restaurant opent maandag een speciaal loket voor truckers.
Volledig scherm
Archieffoto van vrachtwagenchauffeurs aan de warme hap bij Wendy's De Zeelandbrug. Het restaurant opent maandag een speciaal loket voor truckers. © Sandra Schimmelpennink

Douches en toiletten ook open

Ook elders in Zeeland zijn er initiatieven om chauffeurs die de vitale sectoren bevoorraden tegemoet te komen. Chauffeursrestaurant Wendy’s aan de Zeelandbrug in Zierikzee opent maandag aan een afhaalloket aan de kant van de grote parkeerplaats. Het luik is van maandag tot donderdag tussen 17.00 en 21.00 uur open. Eigenaar Wim Veerhoek heeft ook toestemming van de gemeente gekregen om de toiletten en douches te openen. Daar is grote vraag naar, nu veel wegrestaurants gesloten zijn.

Shell-medewerker Audrey Martens serveert een truckersmaaltijd op de treeplank van de vrachtwagen.
Volledig scherm
Shell-medewerker Audrey Martens serveert een truckersmaaltijd op de treeplank van de vrachtwagen. © Johan Van Der Heijden