Volledig scherm
© stock.xchng

SGP Kapelle wil hangjongeren
rond supermarkt aanpakken

KAPELLE - De SGP in Kapelle vraagt de burgemeester op te treden tegen overlastgevende hangjongeren. De fractie stelt dat er verschillende bewoners bij de gemeente melding hebben gemaakt van de overlast, maar dat die zich niet gehoord voelen.

Quote

'Er zijn naalden gevonden op het speelterrein',

Henk Keurhorst

De Kapelse SGP-fractie stelt in schriftelijke vragen aan het college te zijn aangesproken door buurtbewoners van de speelweide achter de Emté aan de Weststraat. Zij hebben daar last van hangjongeren op het speelveld, achter het gemeentehuis en op de parkeerplaats bij de Emté. Die overlast bestaat volgens het SGP uit lawaai, afval, alcohol en/of drugs. Vooral dat laatste lijkt een reden te zijn voor de omwonenden om bij de politiek aan de bel te trekken.

 'Er zijn naalden gevonden op het speelterrein', meldt Henk Keurhorst in de raadsvragen. 'Met name als gevolg van dat laatste hebben ouders hun kinderen verboden om het speelterrein te betreden, terwijl zij, maar ook de gemeente, graag willen dat onze kinderen vrij buiten kunnen spelen.' Volgens de SGP hebben de bewoners aangegeven dat zij verschillende keren contact hebben gezocht met de gemeente. 'Zij voelen zich niet gehoord en niet begrepen.' 

De overlast van hangjongeren rond de supermarkt is al langer bekend. Eind 2017 werden daar ook al enkele bekeuringen voor uitgedeeld. De SGP wil nu dat de burgemeester in overleg treedt met de buurtbewoners en dat er verder wordt opgetreden tegen de veroorzakers van overlast. De raad spreekt er dinsdagavond over.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement