Volledig scherm
Podium 't Beest in Goes. © Marcelle Davidse

SGP/CU: ‘Maak beter duidelijk waarom extra geld voor ’t Beest in Goes nodig is’

GOES - Als het college de subsidie voor Podium ’t Beest in Goes wil verhogen, moet ze daar een betere onderbouwing voor geven. Dat vindt de fractie van SGP/CU in Goes.

B en W lieten vóór de zomer weten de jaarlijkse subsidie voor de culturele instelling aan de Beestenmarkt met 25.000 euro te willen verhogen tot 3 ton, onder meer om installaties tijdig te kunnen vervangen. De fractie van SGP/CU plaatste daar eerder al vraagtekens bij en doet dat nu opnieuw. Ze zegt nog niet overtuigd te zijn van de noodzaak. ‘We moeten kritisch zijn op de besteding van publieke middelen.’

De SGP/CU-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en wil onder meer weten hoe het bedrag is opgebouwd. Ze vraagt zich wederom af of ’t Beest zelf niet voor extra inkomsten kan zorgen. ‘Dit wordt snel van tafel geveegd, maar moet volgens ons eerst serieus bekeken worden.’ De fractie vraagt zich onder meer af of door de subsidieverhoging wel echt nieuwe doelgroepen zullen worden bereikt.

Directeur Anita Berrevoets van ’t Beest liet eerder aan de PZC weten dat het verhogen van de prijzen van de drankjes en entreekaartje, zoals eerder geopperd door SGP/CU en CDA, niet de oplossing is. De prijzen voor de drankjes liggen volgens haar al op normaal horeca-niveau en de kaartjes gaan ook niet voor een habbekrats de deur uit. De kaasschaaf is volgens Berrevoets al ruimschoots gehanteerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.