Wessel te Gussinklo
Volledig scherm
Wessel te Gussinklo © Mechteld Jansen

Schrijver Wessel te Gussinklo genomineerd voor prijs

KAMPERLAND - Schrijver Wessel te Gussinklo uit Kamperland is doorgedrongen tot de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs in de categorie Fictie. Op 14 november wordt duidelijk of hij de prijs, waaraan een bedrag van 50.000 euro is verbonden, ook wint.

Begin deze maand werd bekend dat Te Gussinklo's roman De hoogstapelaar op de longlist stond. Die lijst van 15 titels is nu teruggebracht tot 5 genomineerden. De andere kandidaten zijn Peter Buwalda met Otmars zonen, Nicolien Mizee met Moord op de moestuin, Marente de Moor met Foon en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen.

De BookSpot Literatuurprijs heette voorheen de ECI Literatuurprijs en nog eerder de AKO Literatuurprijs. Te Gussinklo, die sinds 2007 in Kamperland woont, haalde in 2014 ook de shortlist met zijn boek Zeer helder licht.

De hoogstapelaar staat ook op de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2019, samen met 9 andere boeken. De shortlist wordt in de tweede week van oktober bekendgemaakt. De winnaar wordt op 9 november onthuld tijdens een bijeenkomst in de ZB in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement