Schaatsplezier in Krabbendijke duurt niet langer dan een dag

update / videoKRABBENDIJKE - 401 schaatsers en 200 verkochte frikandellen. Met die voorlopige eindstand moest IJs- en skeelervereniging Krabbendijke om 17.00 uur de baan weer sluiten. ,,Hij is te ver kapotgereden om ook vanavond nog op te kunnen", zegt bestuurslid John Butijn.

De ijsbaan in Krabbendijke ging vanochtend om 10 uur open. De initiatiefnemers slaagden er als enige in Zeeland in om voor vandaag de ‘officiële’ baan schaatsklaar te krijgen. Het was meteen lekker druk, want de scholen werken mee: schaatsen is vandaag onderdeel van het lesrooster.

Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Het organisatiecomité hield er al rekening mee dat de baan later op de dag alweer moet sluiten. Volgens Sjaak van Iwaarden kon de baan alleen worden geopend door 'het geheim van Krabbendijke'. ,,Het ijs was eigenlijk te dun, maar door het water eronder weg te laten lopen, kan er toch geschaatst worden." De kwaliteit is desondanks matig, Van Iwaarden houdt er rekening mee dat de baan maar één dag open kan. ,,Het voorste deel is nog het best, dat komt door de schaduw van de gymzaal.”

Meters frikandel

Ook Adrie Molendijk, al 17 jaar de man van de koek en zopie, was er vanmorgen helemaal klaar voor. Om 9.00 uur gaan de frituurpannen al aan. ,,Leerlingen van het Calvijn College komen soms al zo vroeg om een frikandel.” De snack staat met stip op één, al worden ook heel wat warme wafels en chocomel verkocht. ,,Financieel moeten we het van de frikandellen hebben", grijnst Van Iwaarden. ,,Adri houdt altijd bij hoeveel meter hij al heeft verkocht.”  ,,Met een paar mooie dagen zit je zo op tien, vijftien meter", zegt Molendijk.

De ijsvereniging heeft nu de hoop gevestigd op een nieuwe vorstperiode, die zich wellicht in de loop van volgende week aandient. Waarschijnlijk wordt dit weekend een nieuwe laag water over het restant ijs gespoten.

Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement