Volledig scherm
De afsluiting van het eerste SoosTour-seizoen is aanstaande vrijdag met onder meer een barbecue, lasergamen en optredens. © Thinkstock

Samenwerking Borselse sozen pakt goed uit

KWADENDAMME - Het is drie Borselse sozen gelukt om jongeren in de gemeente warm te maken voor het concept SoosTour: een samenwerkingsverband waarbij de jeugd bij toerbeurt één van de deelnemende sozen bezoekt.

SoosTour is het initiatief van de drie Borselse sozen Pleasure Dome in Oudelande, soos De Klomp in Ovezande en Soos Kwadendamme. Zij sloegen vorig jaar de handen ineen vanwege het teruglopende aantal jongeren dat de maandelijkse soosavonden bezocht. Met de samenwerking hoopten ze meer jeugd enthousiast te krijgen.

Dat is gelukt. „Voorheen kwam er geen kip naar de soosavonden, nu zijn er telkens tussen de vijftien en veertig jongelui”, zegt de Borselse jeugd- en jongerenwerker John Dekker. „We maken veel gebruik van sociale media en zien vervolgens dat de jongens en meiden elkaar warm maken. Dat is natuurlijk de beste reclame.” Dekker hoopt dat meer sozen uit de gemeente zich aansluiten bij SoosTour. „Meer animo is niet alleen leuk voor de jeugd, het werkt ook bevorderend voor de organiserende vrijwilligers.”

Aanstaande vrijdag is de afsluiting van het eerste SoosTour-seizoen met een barbecue, lasergamen en optredens. In september begint seizoen twee. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement