Volledig scherm
Dennis Walhout (links) van de gemeente Borsele vertelt Jan Slabbekoorn (62) dat zijn bloeddruk in orde is. © Johan Van Der Heijden

's-Gravenpolder enthousiast over gratis fittest

's-GRAVENPOLDER - Hoe fit ben ik eigenlijk? Het antwoord op die vraag kregen de deelnemers aan de gratis fitheidstest vanmiddag in 's-Gravenpolder. Het was de tweede dag dat de fitheid van de inwoners bekeken werd. Hoe zit het met de bloeddruk bijvoorbeeld, en kracht en lenigheid? In ongeveer een uur tijd werd alles uitgezocht. De belangstelling was groot. Verdeeld over twee dagen zijn zo'n  160 mensen langs geweest. De jongste was 18 jaar, de oudste 92.

Soms bleek dat het cholesterol wat hoog was, of de suikerspiegel. Die mensen kregen van de huisarts gelijk een formulier mee om bloed te prikken om samen te kijken wat er verder moet gebeuren. Anderen kregen het advies om meer te bewegen. Verschillende mensen grepen dit gelijk aan om naar de beweegtuin te komen. 

Er is niet alleen gemeten hoe de fysieke staat van de mensen was. Er was ook volop aandacht voor het mentale vlak. Bijvoorbeeld om te kijken of mensen eenzaam zijn. De twee testdagen in 's-Gravenpolder waren een proef. Binnenkort wordt dit geëvalueerd en dan wordt gekeken of ook in andere dorpen in Borsele dergelijke testen worden aangeboden. De uitkomsten worden ook betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten voor inwoners van Borsele.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement