Volledig scherm
Directeur Maarten Sas van de RWS: Die prijsstijging hadden we niet kunnen uitleggen aan de huurders. © Marcelle Davidse

RWS kan woningen in Goes, Kapelle en Noord-Beveland toch bouwen na nieuwe aanbesteding

GOES - Ruim honderd energiezuinige nieuwbouwwoningen in Goes, Kapelle en Noord-Beveland kunnen alsnog worden gebouwd, nadat de aanbesteding ervan in eerste instantie mislukte.

Woningcorporatie RWS besteedde de bouw van de huizen gezamenlijk aan, maar verklaarde de aanbesteding vorig jaar ongeldig toen bleek dat de huizen 20.000 euro per stuk duurder zouden worden dan was voorzien. Dat vond de corporatie onacceptabel, omdat de huurprijs van de woningen dan buitensporig zou worden. ,,Dat hadden we niet meer kunnen uitleggen aan de huurders’’, aldus directeur Maarten Sas.

Die prijsstijging is in een tweede ronde teruggebracht naar tienduizend euro per woning. Dat is voor de RWS acceptabel. De hoge prijzen hebben onder meer te maken met de stijgende kosten in de bouw. Bouwgroep Peters gaat de woningen nu bouwen in samenwerking met Bouwbedrijf Rijk. Het gaat om drie projecten van in totaal 84 woningen in Goes, één project van acht huizen in Kapelle en drie projecten van in totaal 21 woningen op Noord-Beveland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement