Wethouder Maarten Both (r) en aannemer Johan Berting tekenden afgelopen zomer een overeenkomst over de herontwikkeling van de Bathsewegkerk. De gemeente wordt straks eigenaar van de toren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Maarten Both (r) en aannemer Johan Berting tekenden afgelopen zomer een overeenkomst over de herontwikkeling van de Bathsewegkerk. De gemeente wordt straks eigenaar van de toren. © Marcelle Davidse

‘Rillanders zijn blij dat er eindelijk wat gebeurt met vervallen kerk’

RILLAND - Slechts twee Rillanders hebben kritiek geuit op de plannen van aannemer Johan Berting om de vervallen Bathsewegkerk grotendeels te slopen en te vervangen door een appartementengebouw. Het gaat om de directe buren. De één vreest overlast en schade, de ander ziet z’n bedrijfsvoering in gevaar komen. De gemeente Reimerswaal vindt de bezwaren ongegrond en zet de procedure door.

 1. Jan Sandee, boer in ruste: ‘Een ritje met de tractor, daar knap ik enorm van op’
  PREMIUM
  PORTRET

  Jan Sandee, boer in ruste: ‘Een ritje met de tractor, daar knap ik enorm van op’

  De zon streelt de narcissen in het groene gras bij de boerderij. Naast de monumentale, zwartgeteerde schuur met zijn bemoste, rieten wolfdak staat een lange rij versleten klompen. Met één paar doet de boer precies een half jaar. Ernaast staan rood en groen vijf tractoren te glimmen. De mooiste hebben namen, zegt Jan Sandee lachend. Hartedief is hem het liefste: die heeft zijn boerenhart gestolen.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me