De stadshaven in Goes.
Volledig scherm
De stadshaven in Goes. © Rob Paardekam

Rijk geeft 1,5 miljoen euro voor schoonmaak van sterk vervuilde bodem van Goese haven

GOES - Het Rijk stelt een kleine 1,5 miljoen euro beschikbaar om de ernstig verontreinigde bodem van de stadshaven in Goes op te schonen.

De klus, die ongeveer zes weken in beslag gaat nemen, wordt in het najaar uitgevoerd. Er wordt dan 11.000 kuub vervuilde grond afgevoerd. De bodem is verontreinigd met zware metalen en bestrijdingsmiddelen. Dat is vermoedelijk veroorzaakt door enkele fabrieken die in het verleden in het gebied stonden. Het gaat om een gasfabriek en een producent van bestrijdingsmiddelen. De vervuiling zit in de bodem van de stadshaven, jachthaven De Werf en een aangrenzend stukje van het kanaal.

Sanering noodzakelijk

De bodem is dermate vervuild dat een sanering noodzakelijk is. De gemeente en het waterschap hebben lang geijverd voor een bijdrage van de landelijke overheid. Zelf leggen ze allebei nog 350.000 euro bij. Daarmee komen de totale kosten van de schoonmaakactie op zo'n 2,2 miljoen euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”