Reuzenvlinder geboren in Berkenhof Tropical Zoo

videoKWADENDAMME - In de vlindertuin van Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme is donderdag één van de grootste vlinders ter wereld geboren: een atlasvlinder. De nachtvlinder heeft een spanwijdte van dertig centimeter. 

Wie de bijzondere vlinder wil zien, moet snel naar Kwadendamme komen, zegt mede-eigenaar Jeroen Antes. ,,De vlinder leeft maximaal vijf tot zeven dagen, terwijl het popstadium meer dan een jaar duurt. De vlinder heeft geen mond, en kan dus geen voedsel tot zich nemen. Hij eet zich als rups helemaal vol, en teert gedurende zijn leven als vlinder op reserves.”

Antes hoopt dat zich de komende tijd nog een stuk of tien Atlasvlinders zullen ontpoppen. ,,Het schijnt dat deze vlinders lokstoffen afscheiden, die andere vlinders in de cocon kunnen ruiken.”

Volledig scherm
Sander de Klerk laat de reuzenvlinder zien. © Marcelle Davidse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Reimerswaal heeft dorpshuis De Zaete verkwanseld. Het is een grote flop geworden’
    PREMIUM

    ‘Reimers­waal heeft dorpshuis De Zaete verkwan­seld. Het is een grote flop geworden’

    YERSEKE - De kans dat Yersekenaren tot in de kleine uurtjes kunnen feesten aan de oever van de Oosterschelde lijkt definitief verkeken. De toekomstige eigenaar wil op de plek waar ooit het dorpshuis De Zaete stond, geen feestruimte maar een chique brasserie openen die vroeg in de avond sluit. ,,Een grote flop”, vindt CU-raadslid Andries Jumelet. ,,De Zaete is verkwanseld door de gemeente. Ik krijg er gewoon buikpijn van.”