Volledig scherm
Vredelust in Yerseke is verkocht aan Cedrah. De reformatorische zorgorganisatie wil hier appartementen voor ouderen en verstandelijk gehandicapten bouwen. © Joeri Wisse

R&B Wonen gunt Cedrah ruimte in Yerseke en Krabbendijke

KRUININGEN- Alleen R&B Wonen mag  sociale huurhuizen bouwen in Reimerswaal en Borsele. De ‘exclusieve relatie’ is vastgelegd in prestatieafspraken 2018-2022, die ook door huurdersvereniging HRVB zijn ondertekend. Voor de plannen van Cedrah in Yerseke en Krabbendijke wordt een uitzondering gemaakt.

Zowel R&B Wonen als HRVB lieten eerder hun zorgen blijken over plannen van Cedrah. De reformatorische zorgorganisatie wil in Yerseke dertig appartementen neerzetten op de oude plek van bejaardenhuis Vredelust. In Krabbendijke wil Cedrah twintig woningen bouwen, bij voorkeur aan de Dorpsstraat. R&B en HRVB vreesden dat die extra huurhuizen leiden tot leegstand van de eigen huurwoningen.

De corporatie verzet zich nu niet meer tegen de projecten van Cedrah in Yerseke en Krabbendijke. ,,Omdat dit lopende plannen zijn zullen we geen claim op de nu afgesproken exclusiviteit.”   Als een andere partij dan R&B in de toekomst sociale huurwoningen wil bouwen,  kan er overigens een uitzondering worden gemaakt. Overeenstemming met de gemeente en R&B Wonen is dan wel een vereiste.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement