Volledig scherm
Voor de gelegenheid werden ambtenaren dinsdag getrakteerd op een stukje van een grote taart waar ook artikel 1 op was gedrukt. © Joeri Wisse

Reimerswaal viert belang van Artikel 1 met de hele gemeente

KRUININGEN - Wie binnenkort een paspoort moet ophalen of geboorteaangifte wil doen bij de gemeente Reimerswaal kan er niet omheen. In de hal van het gemeentehuis is sinds dinsdag de tekst van Artikel 1 van de grondwet op een prominente plek opgehangen.

Burgemeester Piet Zoon kwam met het idee toen de gemeente werd gevraagd de regenboogvlag te hijsen op coming-outday. Aangezien Reimerswaal alleen de eigen vlag of de Zeeuwse, Nederlandse of Europese vlag hijst, werd dat verzoek afgewezen. Met het wetsartikel waarmee gelijke behandeling en verbod op discriminatie zijn verankert aan de muur, draagt de gemeente uit hoe belangrijk dit is voor de organisatie.

Voor de gelegenheid werden ambtenaren dinsdag getrakteerd op een stukje van een grote taart waar ook artikel 1 op was gedrukt. Voor alle klanten ligt er de komende dagen een stukje witte chocolade met dezelfde opdruk klaar. Ook in de groepen 8 van alle basisscholen wordt binnenkort aandacht besteed aan het belang van het eerste artikel van de grondwet.