De Dorpsstraat in Krabbendijke. Hier zijn de afgelopen jaren een aantal winkelpanden verbouwd tot appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dorpsstraat in Krabbendijke. Hier zijn de afgelopen jaren een aantal winkelpanden verbouwd tot appartementen. © Joeri Wisse

Reimerswaal snijdt pandjesbazen de pas af: splitsen in kleine appartementjes mag niet meer

KRUININGEN - Het is in tijden van krapte op de woningmarkt lucratieve business: koop een leegstaand winkelpand, maak er zo veel mogelijk appartementjes in en verhuren maar. De keerzijde is dat het de leefbaarheid in de buurt vaak niet ten goede komt. Reden voor Reimerswaal om een verbod op het splitsen van panden in te stellen. 

 1. Bewonderaars van het onbedorven Zeeuwse meisje namen het niet zo nauw met de werkelijkheid
  PREMIUM

  Bewonde­raars van het onbedorven Zeeuwse meisje namen het niet zo nauw met de werkelijk­heid

  GOES - Niks mooiers dan een lieflijk plattelandstafereel met een wonderschoon Zeeuws meisje in de hoofdrol aan de muur. Zo dachten althans veel welgestelden uit alle windstreken er in de negentiende en twintigste eeuw over. Belgische, Franse, Duitse en Engelse schilders togen in de periode van industrialisatie naar het Zeeuwse platteland om de onbedorven schoonheid te vereeuwigen. Niet zelden met een flinke dosis fantasie, om het net iets mooier te maken.
 2. Reimerswaal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  Reimers­waal: mogelijk lichte industrie op plek van camping in Yerseke

  YERSEKE - Het terrein van camping Zon en Zee in Yerseke leent zich prima voor de vestiging van bedrijven die een link hebben met de haven en de visserij. Dat vindt het Reimerswaalse college van B&W. Als de gemeenteraad achter de plannen staat, wil het college de camping uitkopen en samenvoegen met het aangrenzende bedrijventerrein. Voor de verblijfsrecreatie, die van B&W niet verloren mag gaan, moet een andere plek gezocht worden.