Volledig scherm
Het treinstation van Kruiningen-Yerseke © Joeri Wisse

Reimerswaal plaatst twee plakzuilen bij stations

KRUININGEN - Op de stations van Kruiningen en Krabbendijke komen twee plakzuilen. Daarop mogen inwoners bekendmakingen en meningsuitingen plakken. Begin volgend jaar worden de borden geplaatst.

De gemeente Reimerswaal wil met de plaatsing van twee plakzuilen inwoners de gelegenheid bieden hun mening of een mededeling te uiten. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat er reclame op komt te hangen. In gerechtelijke uitspraken is vastgelegd dat gemeenten gelegenheid moeten bieden tot het openbaar maken van gedachten door middel van aanplakken in de openbare ruimte.

,,Wij moeten daarvoor minimaal twee plekken hebben in Reimerswaal", aldus wethouder Jaap Sinke. Momenteel zijn hiervoor in Reimerswaal geen vast aangewezen locaties. Waardoor de 'wildplak' eigenlijk in stand wordt gehouden. ,,Dus hebben wij gezocht naar plekken voor twee borden waar veel mensen komen. Dat zijn dus de stations geworden."

Het college had uiteraard ook voor twee dorpen kunnen kiezen. Daar komen immers ook veel mensen. Sinke: ,,Maar dan had je weer de vraag gekregen, waarom in deze kern wel en in een andere niet?"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement