Archiefbeeld uit een asielzoekerscentrum. Als de rechter heeft besloten dat vluchtelingen in Nederland mogen blijven, moeten de gemeenten huisvesting bieden.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit een asielzoekerscentrum. Als de rechter heeft besloten dat vluchtelingen in Nederland mogen blijven, moeten de gemeenten huisvesting bieden. © Kees Martens/DCI Media

Reimerswaal: nog dit jaar huis voor gezin van elf vluchtelingen’

KRUININGEN - Een huis zoeken voor een vluchtelingengezin van elf personen is een lastige klus, maar Reimerswaal denkt dat het nog dit jaar moet lukken. Dat antwoordt het college van B&W op vragen van het CDA nadat de gemeente een tik op de vingers van de provincie Zeeland had gekregen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.