Volledig scherm
De gemeente Reimerswaal viert in 2020 haar 50-jarig jubileum © Marcelle Davidse

Reimerswaal loopt warm voor 50-jarig jubileum

KRUININGEN - Het 50-jarig bestaan van de gemeente Reimerswaal mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat vindt burgemeester José van Egmond. De SGP-fractie in de gemeenteraad heeft al ideeën hoe het feestjaar kan worden ingevuld.

Volledig scherm
SGP-raadslid Ad Meeuwsen. © Joeri Wisse

,,In ons verkiezingsprogramma hebben we er al voor gepleit dat er een stukje geschiedschrijving plaats zou plaatsvinden over de oprichting van de gemeente", zei raadslid Ad Meeuwsen onlangs. ,,Maar er zijn ook nog leemten in te vullen. Over de geschiedenis van de voormalige gemeenten Yerseke, Kruiningen Rilland zijn mooie boeken verschenen. De gemeenten Krabbendijke en Waarde hebben dat niet.”

,,We zijn een aanloopje aan het nemen voor het feestjaar 2020", reageerde Van Egmond. ,,Ik draag uw aanbeveling een warm hart toe.” De burgemeester wil een werkgroep instellen waar behalve werknemers van de gemeente ook raadsleden en inwoners deel van kunnen uitmaken. ,,In de werkgroep kunnen we kijken hoe we alle ideeën handjes en voetjes kunnen geven.” 

Reimerswaal is niet de enige gemeente die in 2020 50 jaar bestaat. Ook de huidige gemeenten Borsele, Kapelle en Goes werden in 1970 opgericht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement