Als het aan de gemeente Reimerswaal ligt, worden alle sportvelden rookvrij.
Volledig scherm
Als het aan de gemeente Reimerswaal ligt, worden alle sportvelden rookvrij. © Foto Ruud Voest

Reimerswaal legt roken aan banden

KRUININGEN - Na Goes wordt ook Reimerswaal partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. Vooral op plekken waar veel kinderen komen, zoals speeltuinen en sportvelden, wil de gemeente roken ontmoedigen.

,,We kunnen geen verboden opleggen en zullen het vooral van overredingskracht moeten hebben”, zegt  wethouder Kees Verburg. Aangezien voetbalverenigingen een groot bereik hebben en in bezit zijn van een eigen sportterrein, is dit volgens de gemeente een belangrijke doelgroep om mee te beginnen.

De gemeente gaat zelf ook het goede voorbeeld geven. Zo wordt het personeel binnenkort aangemoedigd om deel te nemen aan de actie ‘Stoptober’. Ook verdwijnt de rookruimte in het gemeentehuis op de langere termijn. ,,We gaan eerst eens nadenken over een goed alternatief. We willen voorkomen dat ambtenaren voor de deur staan te roken. In Goes staan de rokers bij de ingang van de parkeergarage. Dat is geen gezicht.” Overigens valt het aantal paffende ambtenaren volgens Verburg op de vingers van twee handen te tellen.

Met de maatregelen geeft de gemeente invulling aan de unaniem aangenomen motie van het CDA om het  roken in Reimerswaal aan banden te leggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cederhof opent coronaproof terras bij zorgcentrum; ‘Hij heeft dit zo vreselijk gemist’
    PREMIUM
    VIDEO

    Zorgcen­trum in Kapelle krijgt corona­proof terras; ‘Hij heeft dit zo vreselijk gemist’

    KAPELLE - Het is misschien even wennen, het bijzondere terras achter 'tralies'. Maar de bewoners van het Kapelse zorgcentrum Cederhof en hun familieleden zijn maar wat blij dat ze elkaar buiten kunnen zien en spreken. ,,Het is fantastisch", vindt ook bewoner Herman Ticheler (89), die zijn dochter en kleindochter na weken weer gewoon voor zich ziet staan. Maar dan wel met twee hekken ertussen.