Als het aan de gemeente ligt, komt er ter hoogte van de Olzendedijk een nieuwe weg richting het industrieterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan de gemeente ligt, komt er ter hoogte van de Olzendedijk een nieuwe weg richting het industrieterrein. © Joeri Wisse

Reimerswaal is er uit: géén nieuwe weg door Kaasgat, wel verbreding van de Zanddijk

YERSEKE - Het hoge woord is eruit. Nu alle hoop op een poldertracé met nieuwe afslagen definitief is vervlogen, zet Reimerswaal vol in op de verbreding van de Zanddijk tussen de A58 en Yerseke. Wethouder Maarten Both schuift daarmee de favoriete optie van de provincie - een nieuwe weg om buurtschap Kaasgat - terzijde. ,,Daar is nauwelijks draagvlak voor. Daar hoeven we geen discussie over te voeren.”

Dat wil niet zeggen dat het laatste woord gezegd is over de kwestie Zanddijk. Het is de provincie Zeeland en niet de gemeente Reimerswaal die het finale oordeel velt over de aanpak van de smalle, onveilige toegangsweg naar Yerseke.  Grote vraag is of de provincie bereid is om gehoor te geven aan de wensen uit Reimerswaal en 7 miljoen euro extra uit te trekken om de dijk te verbreden. SGP-wethouder Both is hoopvol gestemd. ,,We hebben Provinciale Staten natuurlijk niet aan een lijntje. Maar in bestuurlijke overleggen hebben we wel geproefd dat men openstaat voor deze variant.”