De gemeenten Reimerswaal en Kapelle  steunen het  optreden van de Vlissingse burgemeester Van den Tillaar, CvdK Polman, gedeputeerde Van de Velde en dijkgraaf Poppelaars (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenten Reimerswaal en Kapelle steunen het optreden van de Vlissingse burgemeester Van den Tillaar, CvdK Polman, gedeputeerde Van de Velde en dijkgraaf Poppelaars (vlnr). © Dirk Jan Gjeltema

Reimerswaal en Kapelle woest op kabinet. Ze zijn de eerste gemeenten die ‘ruimhartige compensatie’ eisen

KRUININGEN/KAPELLE - Reimerswaal en Kapelle hekelen de manier waarop het kabinet heeft besloten om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen. ,,Dat schaadt het vertrouwen in de politiek als geheel ernstig en daarmee wordt diepgaand afbreuk gedaan aan het democratisch bestel van ons land tot op regionaal en lokaal niveau.”

Met ferme taal hebben de gemeenteraden van Reimerswaal en Kapelle zich vanavond unaniem uitgesproken over de manier waarop het kabinetsbesluit tot stand is gekomen. Het zijn de eerste twee Zeeuwse gemeenten die zich scharen achter een motie die op initiatief van de SGP/CU Borsele naar alle 13 gemeenten en het waterschap Scheldestromen is gestuurd.