Voormalig eigenaar Johan Wisse (vooraan) zorgde voor een warme overdracht van Hotel Smits in Wemeldinge. De nieuwe eigenaren (achter, van links naar rechts Stephan van der Linden, Erwin van der Linden en Shea-Lynn Croes) hebben door de coronacrisis nu echter te maken met een koude start. Crowdfunding moet uitkomst bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig eigenaar Johan Wisse (vooraan) zorgde voor een warme overdracht van Hotel Smits in Wemeldinge. De nieuwe eigenaren (achter, van links naar rechts Stephan van der Linden, Erwin van der Linden en Shea-Lynn Croes) hebben door de coronacrisis nu echter te maken met een koude start. Crowdfunding moet uitkomst bieden. © Johan van der Heijden

Red een restaurant met 30 euro; gratis kop koffie als het de coronacrisis overleeft

GOES - Steeds meer Bevelandse en Thoolse ondernemers zoeken hun heil in crowdfunding. Op die manier hopen ze nog wat geld binnen te halen om hun bedrijf door de coronacrisis heen te slepen. En bij sommige ondernemers krijg je voor je donatie zelfs nog een kom soep of een portie slibtong terug.

 1. Zeeuwse horecaondernemers vragen via crowdfunding om hulp: ‘Straks moet ik voor de opening al dicht’
  PREMIUM

  Zeeuwse horecaon­der­ne­mers vragen via crowdfun­ding om hulp: ‘Straks moet ik voor de opening al dicht’

  MIDDELBURG - Maanden leef je er naartoe. Naar de opening van je eigen horecazaak. Maar wat nu als die door de coronacrisis al failliet gaat nog voor je in bedrijf bent? Susanne Coppoolse en Tijs de Vos van Reynaert & Co in Middelburg hopen dat scenario te voorkomen. Zij en een hoop andere Zeeuwse horecaondernemers schoven hun trots opzij en vragen via crowdfunding om een helpende hand. ,,Het voelt als bedelen, maar gelukkig zijn de reacties hartverwarmend.”
 1. Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'
  Play

  Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'

 2. Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoekjes
  Play

  Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoek­jes