Voormalig eigenaar Johan Wisse (vooraan) zorgde voor een warme overdracht van Hotel Smits in Wemeldinge. De nieuwe eigenaren (achter, van links naar rechts Stephan van der Linden, Erwin van der Linden en Shea-Lynn Croes) hebben door de coronacrisis nu echter te maken met een koude start. Crowdfunding moet uitkomst bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig eigenaar Johan Wisse (vooraan) zorgde voor een warme overdracht van Hotel Smits in Wemeldinge. De nieuwe eigenaren (achter, van links naar rechts Stephan van der Linden, Erwin van der Linden en Shea-Lynn Croes) hebben door de coronacrisis nu echter te maken met een koude start. Crowdfunding moet uitkomst bieden. © Johan van der Heijden

Red een restaurant met 30 euro; gratis kop koffie als het de coronacrisis overleeft

GOES - Steeds meer Bevelandse en Thoolse ondernemers zoeken hun heil in crowdfunding. Op die manier hopen ze nog wat geld binnen te halen om hun bedrijf door de coronacrisis heen te slepen. En bij sommige ondernemers krijg je voor je donatie zelfs nog een kom soep of een portie slibtong terug.

Veel bedrijven verkeren in zwaar weer door de coronacrisis. Vooral de horeca is flink getroffen door de gedwongen sluiting. Maar ook andere ondernemers krijgen harde klappen, bijvoorbeeld omdat er bijna niemand meer binnen komt om iets te kopen. 

Quote

We hebben heel veel leuke ideeën, maar dit gooit roet in het eten. Zo'n start had niemand verwacht.

Erwin van der Linden, Hotel-restaurant Smits in Wemeldinge

Hotel-restaurant Smits in Wemeldinge is één van die horecabedrijven die het moeilijk heeft. ,,Wij hebben het hotel per 1 april overgenomen”, laat mede-eigenaar Erwin van der linden weten. ,,En we hebben heel veel leuke ideeën, maar dit gooit roet in het eten. We kijken hoe we dit nu moeten aanpakken. Want zo'n start had natuurlijk niemand verwacht."