Op deze locatie aan de Stekeldijk bij Geersdijk mogen nu ook van de rechter 5958 varkens komen. De bewoners van het huis op de foto zijn daar niet blij mee en vochten de vergunning aan bij de rechter.
Volledig scherm
Op deze locatie aan de Stekeldijk bij Geersdijk mogen nu ook van de rechter 5958 varkens komen. De bewoners van het huis op de foto zijn daar niet blij mee en vochten de vergunning aan bij de rechter. © Boaz Timmermans

Rechter maakt de weg vrij voor megastal met 6000 varkens in Geersdijk

GEERSDIJK - Met de vergunningen voor een megastal met 5958 varkens bij Geersdijk is niks mis, vindt de rechter. De gemeente Noord-Beveland heeft volgens de rechtbank niets verkeerd gedaan. Dat maakt de weg vrij voor een nieuwe megastal voor bijna 6000 vleesvarkens aan de Stekeldijk.

 1. Kapelse mondhygiënisten boos over naam nieuw sportcentrum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’
  PREMIUM
  POLL

  Kapelse mondhygië­nis­ten boos over naam nieuw sportcen­trum: ‘Wij waren eerst met ‘De Bloesem’

  KAPELLE - De eigenaressen van Mondhygiënistenpraktijk De Bloesem in Kapelle zijn allesbehalve blij dat het nieuwe sportcentrum in het dorp óók ‘De Bloesem’ gaat heten. ,,Het is echt belachelijk. Er is totaal geen overleg geweest. We zitten al dertien jaar met deze naam in dezelfde straat als het gemeentehuis”, zegt Tina Kakebeeke. Zij en haar collega’s laten het er niet bij zitten.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me