Volledig scherm
Wethouder Anja Slenter (rechts onder het naambord) bij de heropening van de Soos in Kamperland op 11 november 2017. © Willem Adriaansens

Raadslid wil opheldering sluiting jeugdsoos Kamperland

WISSENKERKE - De (tijdelijke) sluiting van de jeugdsoos in Kamperland houdt ook de politieke gemoederen op Noord-Beveland bezig.

Raadslid Jacqueline Dijkinga van D66 wil van wethouder Anja Slenter weten waarom zij de gemeenteraad niet op de hoogte heeft gesteld van dit nieuws. ‘Het gaat om een gebouw waarin wij als gemeente veel geld hebben geïnvesteerd’, schrijft zij in haar bericht aan de wethouder.

Slenter maakt zich niet direct zorgen. Ze hoorde afgelopen donderdag pas over de tijdelijke sluiting van de jeugdsoos en ziet dat als een goed teken. „Als de situatie erg nijpend was geweest, hadden we het ongetwijfeld eerder gehoord. Ik vind het alleen maar positief dat het bestuur zelf met nieuwe toekomstplannen bezig is. Ze hebben de samenwerking gezocht met onze jongerenwerker Stefan Babic. Het wachten is nu op concrete plannen en vrijwilligers om ze uit te voeren.”

Zit de jeugd nog te wachten op een soos?

De activiteiten van de soos zijn straks niet meer op tieners gericht, maar op kinderen, in de hoop dat zij uiteindelijk uitgroeien tot een nieuwe jongerengroep. De vraag is of de jeugd nog wel zit te wachten op een soos. „Dat weet ik niet”, zegt Slenter. „De concurrentie van internet en (sociale) media is groot, maar de soos heeft eerder actieve en minder actieve periodes gekend. Het is een soort golfbeweging.” 

De wethouder denkt wel dat dit een goed moment is om te onderzoeken wat er zoal mogelijk is met het gebouw. „Wie weet zijn er meer sociale activiteiten te bedenken waar het pand zich voor leent. Er staat ten slotte een mooi gebouw waarin wij als gemeente flink hebben geïnvesteerd. Dan wil je natuurlijk wel dat het gebruikt wordt.”