Een nieuwbouwwoning van Beveland Wonen in Nieuwdorp. Aan de gevel hangen zowel vleermuizenkasten (onder) als vogelkasten (boven).
Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuwbouwwoning van Beveland Wonen in Nieuwdorp. Aan de gevel hangen zowel vleermuizenkasten (onder) als vogelkasten (boven). © Beveland Wonen

Raadslid vreest verspreiding virussen in Zeeland: ‘Kijk uit met vleermuizenkasten op huurwoningen’

KRABBENDIJKE - Beveland Wonen moet terughoudend zijn met vleermuizenkasten aan huurwoningen om de verspreiding van het corona- en andere virussen te voorkomen. Daarvoor pleit Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal. De woningcorporatie neemt zijn zorg uiterst serieus en wint advies in bij het RIVM.

,,Het coronavirus is ontstaan in China. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat dit vermoedelijk gekomen is door virussen die vleermuizen bij zich dragen. Tot mijn verbazing hangt Beveland Wonen al enige tijd aan heel veel woningen in Reimerswaal rücksichtslos vleermuizenkasten”, aldus Weststrate. ,,Het is misschien wel heel diervriendelijk, maar ik zou er maar eens terughoudend mee omgaan.” Hij riep dinsdag wethouder Jaap Sinke op om dit mogelijke gevaar aan te kaarten bij de woningcorporatie.