Volledig scherm
Het maaien van gras gaat de gemeente Goes veel meer geld kosten. © Henk Rodrigo

Raadslid Goes: ‘Ik dacht even dat we in Venezuela waren beland’

GOES - ‘Ik dacht even dat we in Venezuela waren beland, met een inflatie van zestig procent’. Raadslid Stan Meulblok (PvG) stak zijn verbazing over de enorm gestegen kosten voor het maaien van gras in Goes donderdag niet onder stoelen of banken.

De afgelopen jaren was de gemeente steeds 108.000 euro kwijt voor het maaien van gazons en sportvelden. Een nieuwe aanbesteding deed de wenkbrauwen op het stadskantoor fronsen. In 2019 en 2020 moet 180.000 euro per jaar worden neergeteld. ,,Hebben de grasmaaiers gouden wielen gekregen?’’, vroeg Meulblok zich af tijdens de raadsvergadering. Hij vindt de stijging bizar. Ook andere partijen lieten weten geschrokken te zijn.

Wethouder Loes Meeuwisse werd verrast door de stijging, maar volgens haar zit er weinig anders op dan deze te accepteren en extra geld uit te trekken. Ze denkt dat de forse kostenstijging met name met gestegen prijzen voor manuren te maken heeft. ,,Want het materieel en de wijze van maaien zijn hetzelfde gebleven.’’ Op het groenbeleid is volgens de wethouder de afgelopen jaren al zoveel bezuinigd dat in dat budget geen ruimte meer zit om de stijging op te vangen. Uiteindelijk ging de raad akkoord met de extra uitgave van 72.000 euro per jaar voor het maaien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement