Volledig scherm
Een paar van de ‘onthoofde’ perkoenpalen bij de Noord-Bevelandse Oesterput. © Rienk Kuiper

Raadsel rond ‘onthoofde’ palen bij Noord-Bevelandse Oesterput

COLIJNSPLAAT - Een raadselachtige onthoofding bij de Noord-Bevelandse Oesterput. Iemand heeft een deel van de perkoenpalen, die vaak op dijkglooiingen staan om de oever te beschermen,  ‘getopt’. 

Rienk Kuiper uit Wageningen ontdekte de afgezaagde palen tijdens een bezoek aan het natuurgebiedje tussen Colijnsplaat en Wissenkerke. „Een stuk of tien perkoenpalen missen de bovenkant. Ik vond dat opvallend, zeker omdat het heel willekeurig, maar wel heel netjes gedaan is.” Kuiper maakte een foto en plaatste die op Twitter, met daarbij de tekst: ‘het raadsel der onthoofde perkoenpaaltjes’. 

Waterschap Scheldestromen laat Kuiper in een openbare reactie op zijn bericht weten dat het voor hen een net zo groot raadsel is wie de palen onder handen heeft genomen. ‘Opzichter was niets bekend... Misschien een nachtelijke koppensneller?’, antwoordt het waterschap.

En dus blijft het een mysterie wie zijn zaag meenam tijdens een uitstapje naar de Oesterput. Was het een toerist die een bijzondere souvenir mee naar huis wilde nemen? Of zag een vaste bezoeker er een leuke bijzettafel of waxinelichthouder in? „Ik zag dat op sommige palen heel mooi korstmos groeide. Misschien is dat de reden?”, oppert Kuiper. Het zou bijna een nieuwe Suske en Wiske-striptitel kunnen zijn: het meerpalenmysterie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement