Volledig scherm
De haven van Hansweert. © Johan van der Heijden

Raad van State doet onderzoek naar Scheepswerf Reimerswaal

HANSWEERT - De Raad van State stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de situatie rond Scheepswerf Reimerswaal in Hansweert. De afdeling bestuursrechtspraak heeft daar deze week een deskundige voor aangesteld.

De scheepswerf zorgt al jaren voor opwinding. Enkele omwonenden klagen over geluidsoverlast, vooral in de avond en de nacht. Daarover lopen ook al diverse procedures. De Raad van State vindt het nu nodig om de situatie nog eens nader te bekijken.

Bestemmingsplannen
De Stichting Bestuursrechtspraak neemt de komende tijd de gang van zaken rondom een aantal bestemmingsplannen van dde gemeenten Reimerswaal en Kapelle nog eens onder de loep. De omwonenden die al langere tijd klagen zijn verrast door de brief die deze week bij hen op de deurmat viel.

Verhuizen
Directeur Rudi Pieters van de scheepswerf maakt zich vooralsnog geen zorgen. "Het is weer een hoop gemeenschapsgeld dat weggegooid wordt. Omdat mensen denken dat ze bepaalde rechten hebben. Maar van het woord 'plichten' hebben ze nog nooit gehoord. Dit gaat nog maanden duren en dan zijn wij daar al weg."

In dat laatste kon Pieters nog wel eens gelijk krijgen. Zoals de plannen er nu bij liggen, verhuist de werf in april 2017 naar Vlissingen-Oost.