Volledig scherm

Raad trekt 750.000 euro uit voor Omnium in Goes

GOES - Sport- en recreatiecentrum Omnium in Goes krijgt 750.000 euro voor onder meer het wegwerken van achterstallig onderhoud. De gemeenteraad is daar donderdag in ruime meerderheid mee akkoord gegaan.

De meeste partijen zijn van mening dat de voorziening deze lucht nu simpelweg nodig heeft om überhaupt te kunnen overleven. De komende maanden wordt nader onderzoek gedaan naar hoe de financiële resultaten structureel kunnen verbeteren. Omnium schrijft nu al jaren rode cijfers. Dat heeft onder meer te maken met tegenvallende bezoekersaantallen van het tropisch bos. De gemeentelijke subsidie is de afgelopen jaren al enkele malen verhoogd. Onlangs kwam aan het licht dat het de afgelopen jaren heeft ontbroken aan onder meer een goede onderhoudsplanning.

Extern onderzoek

Er komt ook een extern onderzoek naar hoe zo heeft allemaal zover heeft kunnen komen, mede bedoeld om het in de toekomst beter te doen. Een voorstel van bijna de voltallige oppositie om daar een onderzoek door de gemeenteraad zelf van te maken, kreeg geen steun van de coalitiepartijen en de Partij voor Goes.

Als het aan de VVD had gelegen was er een nieuw onderzoek gekomen naar de mogelijkheden om Omnium over te dragen aan een marktpartij. Nu is de gemeente enig aandeelhouder. De meeste andere partijen vinden dat een gepasseerd station. De raad maakte vorig jaar al de keuze om het sport- en recreatiecentrum in eigen hand te houden. De VVD betwijfelt echter of de mogelijkheden toen wel serieus zijn onderzocht. De partij kreeg alleen steun van Nieuw Goes en de SGP/CU. Daarmee haalde het voorstel het niet.

Het uitblijven van een nieuw onderzoek naar een mogelijke overname door marktpartijen was voor de liberalen reden om tegen het voorstel voor het krediet van 750.000 euro te stemmen.

Een motie van de Partij voor Goes om leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen gratis toegang tot het tropisch bos te geven - bij wijze van promotie - kreeg voldoende steun. Dit idee wordt doorgegeven aan de directie van Omnium.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement