Volledig scherm
© Thinkstock

Raad steunt college: geen geluidswal bij wijk Aria in Goes

GOES - Inwoners van de nieuwbouwwijk Aria in Goes die last hebben van het geluid van de snelweg en de Nansenbaan, hoeven geen hoop meer te koesteren dat er een geluidswal komt. Ze vinden geen steun bij de gemeenteraad.

Eén bewoner had de actualisering van het bestemmingsplan voor de wijk aangegrepen om nog eens te pleiten voor de komst van een wal of scherm, maar volgens burgemeester en wethouders staan de kosten van zo'n voorziening niet in verhouding tot de winst die het oplevert voor de (toekomstige) bewoners. ,,Een geluidswal kost een miljoen tot anderhalf miljoen euro'', zei wethouder Derk Alssema donderdag tijdens een commissievergadering. Het college benadrukt dat het aantal decibellen onder landelijk vastgestelde normen blijft.

Hoge kosten

De meeste fracties in de raad steunen de afweging van het college. Een paar partijen vroegen B en W om nog eens te kijken wat er mogelijk is, maar daar bleef het bij. De komst van een scherm of wal was ooit onderdeel van het plan, maar werd geschrapt door de toenmalige ontwikkelaars vanwege de hoge kosten.

Aria is, na een lange tijd van stilstand, weer volop in ontwikkeling. Er komen 350 huizen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement